Peonies

Spring, Somerset House, London

spring_through_arch_1.jpg
photos: Gilbert McCarragher

photos: Gilbert McCarragher

 

 

An imposing verre églomisé artwork was created by Studio Peascod to adorn the reception of London’s restaurant Spring headed by Michelin-starred chef Skye Gyngell.

Spring is located in Somerset House, a Neoclassical 16th century mansion on the north bank of the Thames. Its elegant 19th century drawing room has been refurbished to its former glory and is open to the public for the first time in over 150 years.

Hints at the fleeting beauty of nature are present throughout Spring’s interior scheme and this formed the starting point of Emma Peascod’s design. Taking compositional influence from 18th Century Japanese screens, the piece forms a backdrop for the entrance area, reflecting the delicate tone of the restaurant’s menu and interior scheme whilst introducing warmth and textural elements.

The five-panel piece includes layers of 22ct gold leaf, silver leaf, Japanese papers and pigments. The result is a stunning yet subtle artwork, evoking an ethereal and welcoming feel.

Emma worked closely with interior designer Briony Fitzgerald and Skye herself to realise the project through a natural and enjoyable exchange of sketches, colour inspirations, and ideas on the impact and resonance required from the piece. The result speaks for itself, a warm welcoming piece in complete harmony with the overall vision that Skye had for her restaurant.