English Garden

Private residence,
The Cotswolds, Gloucestershire 
Charles Bateson

Working with interior designer Charles Bateson, Studio Peascod was asked to create a distinctive wall piece in the dining room of a 17th century Cotswolds house.  The room itself boasts stunning far reaching views out across the gently undulating hills and the 19 panels of the piece form a panoramic surround, simultaneously creating intimacy whilst enhancing the space through the mirrored surface.

Using antiqued white gold and hand-dyed Japanese papers, the design imparts the natural beauty of the property’s surroundings into the living space. Elegant slanting branches break up the composition, punctuated with vibrant details of colour.  A pheasant, a kingfisher and small poppies provide playful pictorial elements.  In the evening, the room transforms into an intimate dining space, with flickering candlelight reflecting in the surface of the glass, radiating a warm, variegated glow.