Peonies

Spring, Somerset House, London.
Briony Fitzgerald Design

An imposing verre églomisé artwork was created by Studio Peascod to form a back drop to the reception of London’s restaurant Spring, headed by Michelin-starred chef Skye Gyngell.

Spring is located in the 19th century drawing room of Somerset House, a Neoclassical mansion on the north bank of the Thames. The room has been refurbished to its former glory and is now open to the public for the first time in over 150 years.

Hints at the fleeting beauty of nature are present throughout Spring’s interior scheme and this formed the starting point of Emma Peascod’s design. Taking compositional influence from 18th Century Japanese screens, the five-panel piece includes layers of 22 carat gold leaf, silver leaf, Japanese Washi papers and pigments.

Emma worked closely with interior designer Briony Fitzgerald and Skye Gyngell to realise the project through a natural and enjoyable exchange of sketches, colour inspirations, and ideas resulting in a work which is in complete harmony with the warm, welcoming elegance of the restaurant.